Recent Comments

Bozkır’ın tarihi gün yüzüne çıkarılıyor


Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Baldıran, başkanlığında 9 kişilik ekipten oluşan heyetle Bozkır ve ilçemize bağlı mahalle ve köylerdeki tarihi eserlerin kayıt altına alınması kapsamıyla yüzey araştırması çalışmalarına başlandı.

Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Baldıran, başkanlığında 9 kişilik ekipten oluşan heyetle Bozkır ilçesi ve ilçeye bağlı mahalle ve köylerdeki tarihi eserlerin kayıt altına alınması kapsamıyla yüzey araştırması çalışmalarına başlandı. Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Baldıran, “Her yıl haziran ayında Konya’nın farklı ilçelerinde tarihi eserlerin tespitine dayalı yapılan çalışmalarda kültürel mirasımızı korumak adına yüzeyde görülen tarihi eserlerin korunmasına ve kayıt altına alınmasına yönelik çalışmalardır. Bu yıl Bozkır ilçesi ve çevresindeki arkeolojik eserlerin saptanmasına ve tarihe ışık tutacak olan bu eserlerin tespit edilerek gün ışığına çıkarılmasıyla sağlanacaktır” dedi.

Baldıran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü yürütücülüğünde her yıl Haziran ayında da sürdürülmektedir. Çalışmaların bu yıl 2 hafta devam edeceğini ve bu çalışmanın aynı zamanda bölgenin tarihi kültürel dokusu da gün yüzüne çıkarılacaktır. Bölgenin tanıtımını yapmak açısından son derece önem taşımaktadır. Ayrıca tespit edilen tüm eserler bilimsel olarak yayınlanıp bir kitapta toplanacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.