Recent Comments

Köşe Yazarımızdan Meram Kemal Hatipoğlu İlkokulu’na “Veli Semineri”

Meram Kemal Hatipoğlu İlkokulu'nda önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda öğrenci ve veli seminerlerine devam ediyor.  Okulların açılmasıyla bu yıl Meram Kemal Hatipoğlu İlkokulu ilk seminerinde öğrenci velilerini gazetemiz Bozkır Postası'nın köşe yazarı eğitimci yazar M. Emin Karabacak ile buluşturdu.

Meram Kemal Hatipoğlu İlkokulu konferans salonunda velilerle buluşan gazetemizin köşe yazarı eğitimci yazar M. Emin Karabacak: "Çocukların Okul Başarısını Artırmada Anne Babalar Düşen Görevler" konusunda öğrenci velilerine bilgi verdi.

Açılış konuşmasını yapan Meram Kemal Hatipoğlu İlkokulu Müdürü Gürkan Çetin: "Bilinçli Veliler, Eğitimli Çocuklar" Aile Eğitimi Projemiz kapsamında ilk etkinlik olan 'Çocukların Okul Başarısını Arttırmada Anne ve Babalara Düşen Görevler' konulu seminerimizi eğitimci yazar M. Emin Karabacak'ın güzel ve faydalı sunumuyla gerçekleştireceğiz. Nazik davetimizi kırmayıp kabul eden M. Emin Karabacak'a teşekkür ederiz. Ayrıca misafir olarak katılan eğitimci yazar Duran Çetin'e, organizasyonumuza emek veren Müdür Yardımcısı Osman Şeker'e, Okul Aile Birliği Başkanımız Fatma Aydın Kartal'a, katılımlarıyla salona sığmayan siz değerli velilerimize çok teşekkür ederiz." dedi.

Okul Müdürü Çetin konuşmasının devamında: "Çocuk eğitimi aile de başlar. Eğitimde veli desteği hissetmemiz için okulumuzun başarısını artırmıştır. Onun içinde velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. "Rabbimizin ilk emri "Oku" olduğunu biliyoruz. Peygamber Efendimizin "Beşikten mezara kadar ilim öğrenin." derken öğrenmenin de kendimiz geliştirmenin de yolu okumaktan geçiyor. Okumak gerekiyor çünkü çocuklara rol model olabilmek için.

Okumak gerekiyor çünkü başarılı çocukları geri planına baktığımızda kitap okuyan anne babalar olduğunu görürüz. Çünkü evde kitapla haşir neşir olan anne babaların çocukları da onları model alacaklarında okuyacaktır."

Okumak gerekiyor çünkü Hz. Ali Efendimiz (r.a)buyurduğu gibi: "Çocuklarınızı yaşadığınız çağa göre değil; onların yaşayacakları çağa göre yetiştirmek için." dedi.
Gazetemizin köşe yazarı Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak da konuşmasının başında Okul Müdürü Gürkan Çetin'e,  Müdür Yardımcısı Osman Şeker'e,  Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Aydın Kartal'a, programa katılan eğitimci yazar Duran Çetin ve programa katılan velilere teşekkür ettikten sonra:  "Geleceğimiz olan çocukları eğitirken kulaktan değil gözden eğitilmelidir. Çocukları ahlakını bozan haram lokma ve bedduadan, çocukların sorumluluk ve güven duygusunu olumsuz etkileyecek yüksek beklentilerden, nasihat eğitiminden daha çok hal eğitimine bunun içinde rol model olunması gerekiyor" diye konuştu.  Yine Karabacak'ın çocukların okul başarısını artırmada anne babalara düşen görevler hakkında verdiği bilgiler verdi ve velilerin çocuk eğitimi ile ilgili sorularını cevapladı.

Seminer sonrası Okul Müdürü Gürkan Çetin ve Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Aydın Kartal tarafından günün anısına Karabacak'a plaket ve çiçek takdim edildi.

 Programın ardından gazetemizin köşe yazarı Karabacak; öğrenci velilerinin severek okudukları Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar kitaplarını imzaladı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.