Recent Comments

Tahinciler Pazarı Yenileniyor


Bozkır'ın yöresel lezzetlerinden olan Bozkır Tahinini üreten firmaların doğrudan satış noktası olarak kullanılan pazar yenilenerek daha modern ve kullanışlı hale getiriliyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Bozkır'a özgü tahinciler çarşısı oluşturulmuş olacak.

Belediyeye ait olan tahinciler pazarında tadilat çalışmasının tamamlandığını ve dış cephe sağlıklaştırılmasının yapıldığını, akabinde de tek tip tente çalışmasının yapıldığını belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Çalışma kapsamında tahinciler pazarına tek tip tabela çalışması yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "asırlardır ilçemizde üretilen ve bir marka haline gelmiş olan Bozkır Tahinimize yakışır bir tahinciler pazarını ilçemize kazandırıyoruz. Belediyemize ait olan dükkanlarımızda faaliyet gösteren kiracılarımızla birlikte el ele vererek bu dükkanlarımızda tadilat çalışmasını ve cephe sağlıklaştırmasını tamamladık. Aynı zamanda 9 dükkanımızda tek tip tente çalışması yaptık. Bu çalışmalarımız neticesinde tahinciler pazarımız daha modern ve kullanışlı hale geldi. Yine aynı şekilde buradaki dükkanlarımızın kiracılarıyla el ele vererek tek tip tabela uygulamasını da hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız tamamlandığında ilçemize yakışır bir tahinciler pazarını ilçemize hep birlikte kazandırmış olacağız. Tüm bu çalışmalarımıza destek veren kiracılarımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Asırlardır ilçede üretilerek gelenekselleşen ve bir marka haline gelen Bozkır Tahinine coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "Bozkır Tahini ilçemizin en önemli değerlerinden birisidir. Asırlardır su değirmenlerinde özenle imal edilen Bozkır Tahininin hak ettiği değeri alması, dünya çapında markalaşması için önemli bir adım atarak resmi olarak coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunduk. Başvurumuzun neticesini yakın zaman içerisinde inşallah alacağız ve hep birlikte bu değerimize daha güçlü bir şekilde sahip çıkmış olacağız, geleneğimizi gelecek nesillere güvenle aktaracağız. Bu çalışmamızın da ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.