Recent Comments

YANLIŞ YAPTIN BE EROL ABİ


Erol Mütercimlerin İmam Hatipliler ile ilgili skandal sözleri başta İHL Mezunları olmak üzere milletimizin tepkisini topladı. Sonrasında kuru bir özür gelse de eski deyimle Basra harap olmuş ve bilinçaltındaki düşünce ortaya çıkmıştı. Bu yazımızın mevzusu bu olay ve İHL'lerin yetiştirdiği insan niteliği üzerine olacaktır.

Bu yazıyı İHL'de çalışan ve düz lise mezunu olan bir öğretmen gözüyle kaleme aldım. Toplamda 8 yıl İHL kurumunda çalıştım ve çalışıyorum. 3 yıllık lise tahsilimi düz lisede yaptım. Basit bir matematik hesabı olan bir kişi İHL ile ilgili yazma hakkımın olacağını düşünmelidir. İkinci nokta Erol Mütercimlerin buraya yazmaktan utanacağım bir takım ifadeleri İHL mezunlarını genelleyerek TV'de konuşması, başka bir okul türünde çalışsa dahi vicdan sahibi insanları yazmaya teşvik edecek özelliktedir.

Mütercimlerin ismini ilk defa Ergenekon davası ile duysam da TV'de 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi işgal ve iç savaş girişimi olduğunu belirten sözleri ile tanıdım. Daha sonra İstanbul seçimleri üzerine yaptığı tahminlerin tuttuğu ile ilgili meseleler gündeme ısıtılmaya başlandı. Sonrasında Youtube kanalı ve haber kanallarının kadrolu yorumculuğu geldi. Fizik tahsili olmasına rağmen askeri öğretmenlik görevi tarih ve stratejiye dair yorumları dikkat çekmesini sağladı. Evet eskilerin deyimiyle mütebahhir ya da yelpazesi geniş bir adamdı ama artık Tv'de her konuda yorum yapan "uzman" lardan biri olmuştu. Her kesimden seveni, takdir edeni ve okuru çoktu. Çünkü ilim sahibiydi. Ta ki İmam hatip mezunları ile ilgili o ifadelerine kadar. İHL camiasını genelleyen sözlerini söyleyene kadar. O vakitten sonra ip koptu.

Şunu söyleyeyim imam hatip mezunları da bu toplumun parçası. Onların içinde yanlışlar olacağı gibi doğrular da var Genelleme yapmak ise en hafifinden vebaldir. Hem İmam hatiplilerin hem de onları sevenlerin. Kim olursa olsun aydın, yönetici veya iş adamı toplumun bir bölümüne hakaret etme hakkı yoktur. İmam hatipliler sıkıntı yaşadıkları zamanda dahi devlete bağlılıklarını sürdürmüşlerdir. Programda geçen mesele mezunlardan neler çıktığı ile ilgiliydi ve papaz okulları ile kıyaslama yapılıyordu. İmam hatipliler tahkir edici bir şekilde yere batırılıyordu. Bilen bilir de bilmeyen için yazayım. Bozkır imam hatip özelinde dahi mezunlarımızın bir kısmının neler yaptıklarını ve nerelerde olduklarını hem eskilerden hem yenilerden. Mehmet YORULMAZ( Marmaris Müftüsü) , Muhsin YILDIZ( Kulu Müftüsü) Mehmet KORKMAZ( Erciyes üniversitesi öğretim üyesi) Bilal GÖKSU
( Bankacı), Mehmet Emin Karabacak( Eğitimci Yazar) İbrahim Erdem( Din kültürü) Mehmet Ali KAÇAR (İHL Meslek Dersleri) Bozkır ilçemizde görev yapan İmam hatiplerin büyük bir çoğunluğu yine okulumuzun mezunudur. Yeni nesilde kimler var sorusunun cevabını da verelim. Sümeyye TOPTAŞ( Niğde) bu kızımız bir hafta önce atanmış yeni öğretmenlerimizden biridir. Emre Değirmenci( Ağrı) ,Ümmühan ŞENGÜL( Van) , Özlem ÇELMELİ( Van) ,Ümmü ÇELMELİ( Mardin) , Osman ACIBADEM( Hatay), Melike DEKTAŞ( Karaman) Bunlar bildiklerim ve bu liste daha çok uzar. Ve sadece son 4 yılda göreve başlayan Bozkır İHL mezunu eğitimciler. Okulumuza konferansa gelen öğrencimiz Mustafa ÖZCAN( Karabük- İmam Hatip) yeni nesil imamlarımız arasında. Yani imam hatip liseleri nasıl bir nesil yetiştirdi sorusunun cevabı yazıda çok net. Anlamayana ve anlamak istemeyenlere laf anlatmak maalesef çok zordur. Şunu söyleyerek yazımı bitirmek isterim. İmam hatipliler Türkiye'nin her yerinde güçleri yettiğince güzel insan yetiştirmeye çalışıyorlar. Ülkelerine hizmet etmeye çalışıyorlar. Bu ülkeye hizmet eden ister ümmi, ister âlim -hangi okul mezunu olursa olsun- onların yetişmesinde emeği olanlardan Allah razı olsun.

Not: Yukarıda ismini yazamadığım insanların hiçbirinin alınmasını istemem. Yer sıkıntısı nedeniyle yazamadım. Bir kısım mezunumuz ile tanışma fırsatım olmadı maalesef. Sürçü lisan ettiysem affola
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.